top of page

Zero waste tandpasta en deodorant

Zero waste producten in de badkamer, zonder chemicaliën en die werken? Het kan.

Sla er eens een aantal eco-blogs op na en je wordt overspoeld met berichten van chemicaliën die in je lichaam terechtkomen door het gebruik van lichaamsproducten. Denk maar aan triclosan, Sodium lauryl sulfaat, ... Bovendien zit je met een hoop verpakkingen opgescheept.

Een gemakkelijke stap in zero waste living is natuurlijk deze verpakkingen recycleren. Shampooflessen, tandpastatubes,... kan je in je pmd-zak kwijt. Maar je kan nog een stap verder gaan. Je kan ook je eigen producten maken, zonder verpakking en zonder chemicaliën. Supereenvoudig en in vijf minuten klaar. Het enige wat je moet doen is een aantal ingrediënten mengen en klaar!

Tandpasta:

- 3 eetlepels (of koffielepels afhankelijk van de grootte van je potje) kokosolie

- 1 1/2 eetlepels natrium bicarbonaat

- een aantal druppels etherische olie (ik gebruik hiervoor pepermunt)

Deodorant:

- 3 eetlepels kokosolie

- 3 eetlepels maizena

- 3 eetlepels natrium bicarbonaat

Belangrijk om te weten, het is even aanpassen als je deze tandpasta

gebruikt. Natrium bicarbonaat heeft een tamelijk 'zoute' smaak, daarom dat er pepermunt aan wordt toegevoegd. Maar mijn tanden worden er even proper van. Ik gebruik deze tandpasta nu geruim een jaar en ondervind geen problemen. Zelfs de tandarts was tevreden :-)

Wat betreft de deodorant, deze werkt anders dan de deodorant in de winkel namelijk dat deze laatste chemicaliën gebruikt om de transpiratie ( een natuurlijk gegeven) te stoppen. Je zal bij het gebruik van de zero waste deodorant dus wel nog zweten, maar zonder de onaangename geurtjes. Ook dit werd uitgebreid getest, en zelfs op hete dagen werkt deze perfect. Ik heb alvast nog geen klachten van medemensen ontvangen :-)

Veel plezier met deze receptjes!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page