top of page

Sometimes it's hard to be zero waste

Ben je het soms niet beu om steeds opnieuw uit te leggen dat je afval probeert te vermijden, yep. Dat je weeral moet uitleggen dat ze eerst je potje wegen en op tarra moeten drukken alvorens je beleg te tellen, zeker. Dat er dagen zijn dat je denkt : foert, ik ga naar de Delhaize en doe 'gewoon' mijn boodschappen.... ooh ja.

Zero waste shoppen is niet gemakkelijk. Er komt heel wat organisatie bij te pas. Weten wat je waar kan kopen (niet elke winkel verkoopt champignons in bulk), welke en vooral hoeveel potjes je moet meenemen. En dan nog een 'gesleur' van je lege (en volle) verpakkingen.

Waarom doen we dit ook al weer? Ooh ja, voor de impact ervan. Niet alleen eet je gezonder, behalve die zelfgemaakte en zero waste koekjes natuurlijk :-) maar ook de hoeveelheid afval die je nog produceert is miniem in vergelijking met anderen. Bovendien is het leuk om van vrienden en familie te horen dat ook zij nu glazen flessen kopen in plaats van plastic flessen, of herbruikbare zakjes gebruiken voor hun fruit en groenten of trots zeggen dat ze die bananentros niet in een plastic zakje hebben gestoken maar rechtstreeks in de kar hebben gelegd (dikke duim voor papa). Daar doen we het voor.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page