top of page

Recycling at work

Hoera een kleine overwinning op het werk.

Je kent dat wel, raamcontracten waarbij je verplicht wordt van bepaalde merken aan te kopen en indien je een grote hoeveelheid aankoopt dan krijg je iets 'gratis', jeej. Zo ook met een koffiemachine, want dat staat toch schoon op kantoor.

Voor particulieren wordt het groene imago hoog gehouden door de capsules te recycleren, maar helaas kopen bedrijven aan uit het businnes segment waarvan op de website niets terug te vinden is over recylage van koffiecapsules. Een collega had in het verleden reeds de vraag gesteld maar toen bleek het niet mogelijk om de capsules uit dit segment te recycleren. Nieuwe poging dan maar en even een vraag rechtstreeks stellen (leve fb) of het mogelijk is, aangezien koffie en aluminium perfect kan dienen als grondstof voor een volgende product en het toch achterhaald is om dit bij het restafval te werpen. En zo ja, het is zeker mogelijk. Na het bezorgen van ons adres werden er vier recyclagezakken opgestuurd :-)

Kan het nog beter, tuurliijk. Om echt zero waste te gaan, kan je je met je potje gemalen koffie kopen en deze op de klassieke met filter zetten of met een caffetière. Maar een transitie moet je langzaam aanpakken :-)

De eerste stap in een groenere werkomgeving is alvast gezet, op naar de volgende samen met ons "ecoteam". Hopelijk krijgen we snel groen licht voor ons volgende project (to be continued).


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page