top of page

ZERO WASTE HOME


Zero waste home. The ultimate guide to simplifying your life by reducing your waste. De bijbel voor zero waste lifestyle met handige tips opgedeeld per ruimte en nog een aantal extra's.

Ik heb al eerder verwezen naar de auteur van dit boek, Bea Johnson. Een française die op haar achtiende naar de VS trok om daar tijdelijk als au pair te werken maar er uiteindelijk de liefde van haar leven vond en er is blijven 'plakken'. Ze leefde the full American life. Groot huis, twee garages en nog meer badkamers. Hair colors, botox, valse nagels... kortom ze beleefde haar American Dream zoals zo vaak wordt voorgesteld in magazines en films. Maar ze miste iets, het actievere leven, niet het leven dat ze toen leidden waar alle verplaatsingen met de auto diende te gebeuren. Ze beslisten om te verhuizen naar een gezellige stad, Mill Valley. Tijdens hun zoektocht naar een huis in deze regio, woonden ze tijdelijk (uiteindelijk 1 jaar) in een appartement met enkel het noodzakelijke. Door zo te leven kwamen ze tot het besef dat je eigenlijk niet meer nodig hebt. Bovendien hadden ze een zee van tijd gecreëerd om leuke zaken te doen zoals kamperen, fietsen, picknicken,... Geen hectaren groot gazon dat moest gemaaid worden, geen enorm huis dat gekuist moest worden, eigenlijk een verademing. Door deze confrontatie besloten ze ook om zich te richten op huizen dat net groot genoeg was en vonden ze hun huis van hun dromen.

Hierna storte Bea zich op het uitzoeken naar eenvoudiger leven en kwam ze zo tot een zero waste lifestyle. Het boek vertelt haar zoektocht naar alternatieven en haar falingen (zoals lippen natuurlijk vergroten met netels, do not try this at home :-) ). Uiteindelijk stelde ze de 5R regels op: reduce, reuse, recycle, rot.Het bereiken van een zero waste lifestyle is niet voor iedereen gemakkelijk, veel hangt af van de regio waar je woont ( in België hebben we geen Whole Foods, een winkel waar Bea haar inkopen doet) en van de plaatselijke regels en wetten (in België hebben we een uitgebreid recyclagenetwerk en mogelijkheden). Dit meldt ze duidelijk in haar boek, het is een hulp om een zero waste lifestyle te benaderen. Iets wat ik al een tijdje probeer :-)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page